Kurser

Kurser

Rallylydnad

Rallylydnad är en sport där hund och förare genomför en bana med 12–20 moment. Varje moment illustreras av en skylt som med text och bild beskriver hur övningen ska utföras. På skylten kan det exempelvis stå ”360 grader höger”, ”sitt”, ”ligg” eller ”skicka över hinder”. Totalt finns det cirka 70 moment i fyra klasser.

Agility

Gungbräda, säck, tunnel, däck, balansbom – det är bara några av de hinder som hunden ska ta sig över och igenom i en agilitytävling. Banan ska avklaras på kortast möjliga tid och utan misstag eller vägringar.

Lydnad

Klarar din hund att gå vid din sida och villigt och rakt följa dig i olika vändingar? Klarar hunden att ligga stilla på den plats du anvisat och stanna kvar trots att du avlägsnar dig? Klarar din hund att sitta, ligga, apportera och hoppa över hinder på kommando? Då är ni redan mästare!

Grundkurs

En kurs för dig som vill ha bättre kontakt med din hund! Inkallningsövningar, grundläggande kommandon, nostarget och mycket mer är både användbart och underlättande i vardagen. Det kan även lägga grunden till en lyckad agility- eller rallyhund!

 

Information

  • Kursavgift: 200 kr (plus SHU-medlemskap)
  • Datum: 28/2, 7/3, 14/3, 21/3
  • Tid: 18:30-20:00
  • Plats: Lomma Brukshundklubb

Det krävs inga förkunskaper för varken hund eller förare!

Både du med eller utan hund är välkommen! Vi har ett begränsat antal platser och lånehundar till kursen, först till kvarn. 

Om du inte kan delta på ett kurstillfälle

Om du skulle bli sjuk, vara upptagen eller inte ha möjlighet att delta på ett kurstillfälle måste du kontakta din kursledare och informera om detta senast klockan 12:00, på dagen som kursen är. Kontaktuppgifter till våra ledare finns här!