Kurser

Kurser

Terminens kurser är nu avslutade!

Kurserna startar igen HT18, mer information om dem kommer finnas här. 

 

Rallylydnad

Rallylydnad är en sport där hund och förare genomför en bana med 12–20 moment. Varje moment illustreras av en skylt som med text och bild beskriver hur övningen ska utföras. På skylten kan det exempelvis stå ”360 grader höger”, ”sitt”, ”ligg” eller ”skicka över hinder”. Totalt finns det cirka 70 moment i fyra klasser.

Agility

Gungbräda, säck, tunnel, däck, balansbom – det är bara några av de hinder som hunden ska ta sig över och igenom i en agilitytävling. Banan ska avklaras på kortast möjliga tid och utan misstag eller vägringar.

Lydnad

Klarar din hund att gå vid din sida och villigt och rakt följa dig i olika vändingar? Klarar hunden att ligga stilla på den plats du anvisat och stanna kvar trots att du avlägsnar dig? Klarar din hund att sitta, ligga, apportera och hoppa över hinder på kommando? Då är ni redan mästare!

Nosaktivering

Söka, spåra, mantrailing, hitta doftprover eller godisar! Hunden har 1000 gånger bättre luktsinne än vad en människa har och har ett mycket större luktcentra i hjärnan än vi. Inte konstigt att det luktar så gott överallt! 

Om du inte kan delta på ett kurstillfälle

Om du skulle bli sjuk, vara upptagen eller inte ha möjlighet att delta på ett kurstillfälle måste du kontakta din kursledare och informera om detta senast klockan 12:00, på dagen som kursen är. Kontaktuppgifter till våra ledare finns här!