Kurser

Kurser

Lomma Hundungdom erbjuder kurser i flera grenar inom hundsporten. Från långhopp i agility till apport i lydnad! För att kunna gå en kurs måste du vara medlem i Sveriges Hundungdom (SHU). Hur du blir det får du veta här!

Rallylydnad

Rallylydnad är en sport där hund och förare genomför en bana med 12–20 moment. Varje moment illustreras av en skylt som med text och bild beskriver hur övningen ska utföras. På skylten kan det exempelvis stå ”360 grader höger”, ”sitt”, ”ligg” eller ”skicka över hinder”. Totalt finns det cirka 70 moment i fyra klasser.

Agility

Gungbräda, säck, tunnel, däck, balansbom – det är bara några av de hinder som hunden ska ta sig över och igenom i en agilitytävling. Banan ska avklaras på kortast möjliga tid och utan misstag eller vägringar.

Fortsättningskurs i agility (Klass 1) (FULLTECKNAD)

Vera Sandell håller en fortsättningskurs i agility för ekipage som tidigare gått en nybörjarkurs eller motsvarande. Kursen kommer innehålla kombinationer och banor som kan förekomma i klass 1. Vi utvecklar även vår handling!

Förkunskaper: Hunden och föraren ska ha gått en nybörjarkurs eller motsvarande i agility. Hunden ska vara minst 12 månader vid kursstart!

 
Var: Lomma BK/HU
När: Torsdagar 18:30-20:00, (v. 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41)
Pris: 500 kr + medlemskap i SHU

OBS! Det finns inga lånehundar till denna kursen.

Lydnad

Klarar din hund att gå vid din sida och villigt och rakt följa dig i olika vändingar? Klarar hunden att ligga stilla på den plats du anvisat och stanna kvar trots att du avlägsnar dig? Klarar din hund att sitta, ligga, apportera och hoppa över hinder på kommando? Då är ni redan mästare!

Grundkurs i lydnad och agility (FULLTECKNAD)

Sofia Ekberg håller en grundkurs i lydnad och agility. Kursen passar både unga och gamla hundar, stora som små! Under 7 kurstillfällen kommer du och din hund träna på att samarbeta genom olika övningar. Vi kommer träna på grundläggande övningar, som inkallning, sitt, ligg och stanna kvar. Men även en massa agilitygrunder, prefekt för den blivande agilityhunden!

Förkunskaper: inga förkunskaper krävs! Alla hundar är välkomna, även unga hundar (övningarna kommer anpassas).

 
Var: Lomma BK/HU
När: Torsdagar 18:30-20:00, (v. 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41)
Pris: 500 kr + medlemskap i SHU

OBS! Det finns inga lånehundar till denna kursen.

Läsa med hund

Öva högläsning i lugn och ro, utan att någon ska döma eller stressa dig. Vi erbjuder barn och unga att högläsa för våra hundar i en lugn miljö. Idén om läshundar finns över hela världen och har hjälp barn bli mer självsäkra i sin läsning!

Nosaktivering

Söka, spåra, mantrailing, hitta doftprover eller godisar! Hunden har 1000 gånger bättre luktsinne än vad en människa har och har ett mycket större luktcentra i hjärnan än vi. Inte konstigt att det luktar så gott överallt! 

Om du inte kan delta på ett kurstillfälle

Om du skulle bli sjuk, vara upptagen eller inte ha möjlighet att delta på ett kurstillfälle måste du kontakta din kursledare och informera om detta senast klockan 12:00, på dagen som kursen är. Kontaktuppgifter till våra ledare finns här!