Kurser

Kurser

Rallylydnad

Rallylydnad är en sport där hund och förare genomför en bana med 12–20 moment. Varje moment illustreras av en skylt som med text och bild beskriver hur övningen ska utföras. På skylten kan det exempelvis stå ”360 grader höger”, ”sitt”, ”ligg” eller ”skicka över hinder”. Totalt finns det cirka 70 moment i fyra klasser.

Agility

Gungbräda, säck, tunnel, däck, balansbom – det är bara några av de hinder som hunden ska ta sig över och igenom i en agilitytävling. Banan ska avklaras på kortast möjliga tid och utan misstag eller vägringar.

Nybörjarkurs

Sofia Ekberg och Maria Hansson håller en nybörjarkurs i agility för dig som är sugen på att lära dig hur agility går till.

Hunden kommer att springa lös på banan och därför är inga aggressiva hundar välkomna. Hunden ska kunna komma på inkallning och  lättare kommandon som “sitt”, “ligg” och “stanna”. Den måste även ha fyllt ett år vid kursstart. Har du inte egen hund finns det hundar att låna, dessa hundarna uppfyller alla kraven och är väldigt barnkära.

 

 

 

Information

  • Kursavgift: 400 kr (plus SHU-medlemskap)
  • Datum: 9/4, 16/4, 23/4, 7/5, 14/5, 21/5, 28/5
  • Tid: 17:45 - 19:15
  •  Plats: Lomma Brukshundsklubb 

 

Det finns endast ett begränsat antal platser och det är först till kvarn som gäller! Har du några frågor eller funderingar kan du kontakta kontakt@lommahu.se

Välkommen!

Träningsgrupp

På måndagar klockan 16:30-17:40 träffas de som anmält sig till träningsgruppen och tränar agility utan instruktör.

Gruppdeltagarna skiftas om med att ta fram övningar eller banor. Sedan hjälps alla åt att ta fram och plocka undan hinder och annat material.

Hunden ska kunna alla hinder och du ska kunna (med hjälp) planera ett tillfälle.

 

 

Information

  • Kursavgift: 300 kr (plus SHU-medlemskap)
  • Datum: 9/4, 16/4, 23/4, 7/5, 14/5, 21/5, 28/5
  • Tid: 16:30 - 17:40
  • Plats: Lomma Brukshundsklubb

 

Lydnad

Klarar din hund att gå vid din sida och villigt och rakt följa dig i olika vändingar? Klarar hunden att ligga stilla på den plats du anvisat och stanna kvar trots att du avlägsnar dig? Klarar din hund att sitta, ligga, apportera och hoppa över hinder på kommando? Då är ni redan mästare!

Om du inte kan delta på ett kurstillfälle

Om du skulle bli sjuk, vara upptagen eller inte ha möjlighet att delta på ett kurstillfälle måste du kontakta din kursledare och informera om detta senast klockan 12:00, på dagen som kursen är. Kontaktuppgifter till våra ledare finns här!