Kurser

Kurser

Lomma Hundungdom erbjuder kurser i flera grenar inom hundsporten. Från långhopp i agility till apport i lydnad! För att kunna gå en kurs måste du vara medlem i Sveriges Hundungdom (SHU). Hur du blir det får du veta här!

Vårens kurser startar vecka 14 med ett uppstartstillfälle. Vi lär känna varandra, går igenom kursens innehåll och testar övningar som ni kan träna på tills vecka 17, då vi ses igen. Varmt välkomna!

OBS! Brukshundklubben (LBK) har ibland skotträning mellan 18:00-18:30 på torsdagar, så om du har en skotträdd hund är det bättre att gå den senare kursen, om du har möjlighet.

Rallylydnad

Rallylydnad är en sport där hund och förare genomför en bana med 12–20 moment. Varje moment illustreras av en skylt som med text och bild beskriver hur övningen ska utföras. På skylten kan det exempelvis stå ”360 grader höger”, ”sitt”, ”ligg” eller ”skicka över hinder”. Totalt finns det cirka 70 moment i fyra klasser.

Agility

Gungbräda, säck, tunnel, däck, balansbom – det är bara några av de hinder som hunden ska ta sig över och igenom i en agilitytävling. Banan ska avklaras på kortast möjliga tid och utan misstag eller vägringar.

Hunden måste uppnått 12 månader vid kursstart, gäller alla agilitykurser.

Nybörjarkurs i agility

Vera Sandell håller en nybörjarkurs i agility för dig som vill börja träna agility med din hund. Kursen kommer innehålla hinderinlärning, lättare banor och handling. Det krävs inga förkunskaper, men hunden ska kunna vara lös på banan.

Var: Lomma BK/HU

När: Torsdagar 17:45-19:15, (v. 14, 17, 18, 19, 20, 21, 22)

Pris: 500 kr + medlemskap i SHU

Inga förkunskaper krävs!

OBS! Det finns inga lånehundar till denna kursen.

 

 

Fulltecknad

Lydnad

Klarar din hund att gå vid din sida och villigt och rakt följa dig i olika vändingar? Klarar hunden att ligga stilla på den plats du anvisat och stanna kvar trots att du avlägsnar dig? Klarar din hund att sitta, ligga, apportera och hoppa över hinder på kommando? Då är ni redan mästare!

Grundkurs i lydnad

Sofia Ekberg håller grundkurs i lydnad. Kursen passar både unga och gamla hundar, stora som små! Under 7 kurstillfällen kommer du och din hund träna på att samarbeta genom olika övningar. Vi kommer träna på grundläggande övningar, som inkallning, sitt, ligg och stanna kvar. Men ni får också lära er olika typer av belöningar. Kursen är en utmärkt grund inför till exempel agility, lydnad och rallylydnad!

Var: Lomma BK/HU

När: Torsdagar 17:45-19:15, (v. 14, 17, 18, 19, 20, 21, 22)

Pris: 500 kr + medlemskap i SHU

Inga förkunskaper krävs!

OBS! Det finns inga lånehundar till denna kursen.

 

 

Fulltecknad

Läsa med hund

Öva högläsning i lugn och ro, utan att någon ska döma eller stressa dig. Vi erbjuder barn och unga att högläsa för våra hundar i en lugn miljö. Idén om läshundar finns över hela världen och har hjälp barn bli mer självsäkra i sin läsning!

Nosaktivering

Söka, spåra, mantrailing, hitta doftprover eller godisar! Hunden har 1000 gånger bättre luktsinne än vad en människa har och har ett mycket större luktcentra i hjärnan än vi. Inte konstigt att det luktar så gott överallt! 

Om du inte kan delta på ett kurstillfälle

Om du skulle bli sjuk, vara upptagen eller inte ha möjlighet att delta på ett kurstillfälle måste du kontakta din kursledare och informera om detta senast klockan 12:00, på dagen som kursen är. Kontaktuppgifter till våra ledare finns här!